9 august 2022

ANPC a organizat o dezabtere pe tema prevederilor transpunerii Directivei Omnibus, în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cu doar câteva zile înainte de intrarea în vigoare, obligatoriu, în toate ţările Uniunii Europene, a transpunerilor Directivei Omnibus în legislaţiile naţionale, pe 28 mai 2022, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a realizat o conferinţă la Palatul Parlamentului, pe această temă.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii conducerii instituţiei, respectiv preşedintele Horia – Miron Constantinescu, vicepreşedintele Sebastian Ioan Hotca şi directorul general Paul Anghel, au prezentat, pe scurt, principalele prevederi ale Ordonaţei de Urgenţă a Guvernului nr. 58/2022, prin care s-a realizat transpunerea Directivei în România.

Participanţii la conferinţă – reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai mediului de afaceri din România – au fost interesaţi, printre altele, de detaliile aplicabilităţii acestor prevederi, în principal a celor privind dublul standard unde, prin prisma acestui act normativ nou adoptat, se clarifică normele privind practicile înşelătoare de marketing pentru produsele cu dublu standard de calitate, precum şi de prevederile referitoare la recenziile pe care operatorii economici le-au primit din partea consumatorilor, având în vederea faptul că prin noile prevederi acestea trebuie să fie verificate în prealabil şi dovedite a fi reale.

Prezentările iniţiale au fost urmate de o sesiune de întrebări din partea reprezentanţilor mediului de business, la care organizatorii au oferit lămuririle suplimentare necesare.