Publicat: 15 Aprilie, 2020 - 14:16
Share

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) continuă acțiunile de control premergătoare sărbătorilor pascale, la nivelul întregii țări, pentru a verifica modul în care comercianții îndeplinesc prevederile Ordonanțelor militare menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, se arată în comunicatul instituției. Piața Gorjului și Piața Titan 2 - Miniș,din Capitală, au fost închise.

Echipele Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au efectuat, pe 14.04.2020, verificări în alte câteva piețe agroalimentare importante din Capitală, se arată în comunicatul ANPC.

Neregulile constatate, care contravin atât legislației în vigoare în domeniul protecției consumatorilor, cât și prevederilor Ordonanțelor militare adoptate, au determinat reprezentanții ANPC să dispună măsuri, după cum urmează:

• S-a dispus închiderea Pieței Gorjului, precum și a Pieței Titan 2 - Miniș, până la remedierea neregulilor constatate, măsură dublată și de sancționarea operatorilor economici care dețin piețele cu amenzi în valoare de 30.000 lei, toate acestea fiind cauzate de nerespectarea prevederilor Ordonanțelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respecta distanța socială dintre comercianți, numărul de persoane care să se afle în același timp în incintă, prezența dezinfectantelor la dispoziția comercianților și cumpărătorilor)

• La Piața Veteranilor din sectorul 6 al Capitalei, s-a aplicat de asemenea, o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței militare nr. 3/2020.

• La Piața Crângași s-a constatat că nu erau respectate prevederile Ordonanțelor militare (de ex.: deficiențe de marcare a zonei destinate accesului consumatorilor, nespațierea corespunzătoare dintre tarabe), motiv pentru care operatorul economic care deține centrul comercial a primit avertisment, iar neregulile au fost remediate în timpul controlului, activitatea în piață fiind oprită timp de 2 ore.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va continua campania de verificări ocazionată de sărbătorile pascale și în zilele următoare, pentru a se asigura că prevederile legislației privind drepturile consumatorilor, precum și cele ale Ordonanțelor militare sunt respectate cu strictețe, acestea reprezentând prioritatea activității instituției., se precizează în finalul comunicatului ANPC.

Tag-uri Institutii: