Publicat: 10 August, 2015 - 15:22
Share

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a câștigat un proces colectiv împotriva OTP Bank, în care clienții băncii reclamau clauze abuzive în contractele a două tipuri de credite. 

Decizia nu e definitivă, însă dacă va exista o decizie irevocabilă și se constată clauze abuzive, atunci acestea vor fi eliminare din toate contractele, în franci elvețieni, euro sau lei, informează B1 TV.

Această decizie obligă practic banca să elimine acele comisioane introduse ilegal, iar dacă oamenii vor da în judecată banca, aceștia vor putea să recupereze și banii plătiți din 2010 și până în prezent.

Astfel, 27.000 de români vor scăpa de clauzele abuzive.

În 2010 banca trebuia să elimine anumite comisioane, dar, după ce le-au eliminat, au fost introduse altele fără ca oamenii să fie anunțați.

Preşedintele ANPC a precizat că este vorba de credite de nevoi personale, garantate cu ipotecă şi credit ipotecar, în care este o clauză potrivit căreia clientul va plăti băncii o rată cu dobândă revizuibilă în conformitate cu politica băncii.

Acţiunea în care ANPC a chemat în judecată OTP Bank România, în contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrată în martie la Tribunalul Bucureşti.