Publicat: 13 Februarie, 2020 - 13:47
Share

În perioada 13-14 februarie 2020, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în judeţul Botoşani unde va coordona o serie de verificări care fac parte dintr-o amplă acţiune tematică de control, la nivel naţional, care se va desfăşura în unităţile de alimentaţie publică şi în saloanele ce au ca specific organizarea de evenimente, cu ocazia începutului primăverii.

Astfel, în această dimineaţă a avut loc deja o întâlnire de lucru la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Botoşani, iar la discuţiile operative desfăşurate au participat atât comisari din teritoriu cât şi reprezentanţi ANPC de la Bucureşti.

"Situaţia dramatică de la restaurantul din Feldioara (jud. Braşov), acolo unde 11 persoane au fost spitalizate ca urmare a unei toxiinfecţii alimentare, m-a determinat să mă implic personal, în diverse zone ale ţării, în coordonarea acţiunilor de control ANPC, pentru a preveni astfel de incidente nedorite, cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-o perioadă în care urmează să se organizeze o serie de evenimente specifice zilelor de Valentines Day, Dragobete, 1 Martie sau Ziua Internaţională a Femeii. Voi participa alături de colegii de la Botoşani, pentru început, în aceste zile, pentru a verifica dacă aspecte precum conformitatea alimentelor, condiţiile de expunere şi depozitare, dotările bucătăriilor din unităţile de alimentaţie publică, sunt conforme cu legislaţia în vigoare, precum şi în ce măsură sunt respectate drepturile consumatorilor de către operatorii economici.", a declarat Preşedintele ANPC, Eduardt Cozminschi.

Cu acest prilej, ANPC îi asigură încă o dată pe cetăţeni că supraveghează atent şi minuţios piaţa, verificând modul în care operatorii economici care activează în România respectă prevederile legale în vigoare, pentru a creşte gradul de siguranţă al consumatorilor.
 

Tag-uri Nume: