Publicat: 16 Noiembrie, 2016 - 18:16
Share

In contextul Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), Consiliul National al Elevilor (CNE) si UNICEF in Romania  invita vineri, 18 noiembrie 2016, la o dezbatere pe tema Strategiei pentru Drepturile Copilului 2016 – 2021 a Consiliului Europei si a prioritatilor pentru copii.

Strategia cuprinde cinci arii prioritare: oportunitati egale pentru toti copiii, participarea tuturor copiilor, o viata fara violenta pentru toti copiii, justitie prietenoasa pentru toti copiii si drepturile copilului in mediul digital. Aceste prioritati se regasesc si in Strategia nationala pentru protectia si promovarea drepturilor copilului dezvoltata si implementata de ANPDCA.

Cu aceasta ocazie, UNICEF in Romania va semna un acord de parteneriat cu CNE cu scopul de a promova si a implica mai mult copiii si adolescentii in luarea deciziilor care ii privesc. Mii de adolescenti si-au exprimat deja online opiniile legate de prioritatile pentru copii.

La eveniment vor participa reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale cu atributii in ceea ce priveste protejarea drepturilor copilului, adolescenti din partea CNE, reprezentanti ai UNICEF in Romania, jurnalisti. 

București, 18 noiembrie 2016, ANPDCA, Sala Dialog Social

 

 

09:30 - 10:00 

Sosirea invitaților

10:00 – 10:30

  • Cuvânt din partea dnei.Gabriela Coman, Președintele Autorității Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA)
  • Cuvânt din partea dnei.Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România
  • Cuvânt din partea dlui.Vlad Ștefan, Președinte Consiliul Național al Elevilor

Moderatorul Dezbaterii: dna.Despina Andrei, Manager Comunicare și Strângere de Fonduri, UNICEF în România

10:30 – 10:35

  • Semnare Acordului de parteneriat dintre UNICEF în România și CNE

10:35 – 11:30 

Luări de cuvânt din partea invitaților și întrebări din partea reprezentanților presei