Publicat: 13 Martie, 2018 - 15:30

În data de 12 martie 2018, Comisia Comisia Europeană a validat notificarea Punctului Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF) din Belgia, privind neconformităţi ale unor produse provenite de la o unitate de procesare a cărnii, însă România nu se află deocamdată pe lista de distribuţie.

"Neconformităţile identificate au fost cele legate de etichetarea necorespunzătoare a produselor (carne de vită congelată) şi folosirea ilegală a unor subproduse de origine animală (deşeuri de abator), nedestinate consumului uman", se arată în comunicat.

Din informaţiile transmise de autorităţile belgiene, lista de distribuţie implică, până la data şi ora prezentei, următoarele ţări: Belgia, Luxemburg şi Olanda.

În cazul în care România va fi notificată oficial de către Comisia Europeană sau de către PNC SRAAF Belgia, cu privire la o eventuală distribuţie pe teritoriul naţional a acestor produse, ANSVSA va întreprinde măsurile necesare, conform procedurilor, în vederea protejării sănătăţii consumatorilor. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: