Publicat: 29 Noiembrie, 2012 - 10:32
Share

Dacă președintele Traian Băsescu nu îl va numi  premier pe Victor Ponta în condițiile în care USL câștigă peste 50% din mandate, va fi declanşată suspendarea şefului statului, legislaţia privind cvorumul la referendum va fi schimbată, iar noul Guvern va fi instalat, a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"În acel moment se declanşează acţiunea de suspendare, în acel moment legislaţia absurdă privitoare la cvorum şi unică în Europa se modifică în regim de urgenţă, domnul preşedinte este suspendat, Guvernul este învestit şi avem şi referendumul de demitere la care cunoaşteţi bine care e poziţia noastră", a spus Crin Antonescu, Miercuri seară, la Antena 3.

Potrivit acestuia, dacă USL are majoritatea parlamentarilor, președintele Traian Băsescu e obligat să accepte propunerea formațiunii, și anume pe Victor Ponta.

"Există o singură soluţie, nu o doreşte nimeni în acest moment, dar nu există alta. Dacă domnul Traian Băsescu procedează aşa cum a sugerat – destul de temeinic – în aceste ultime două interviuri, ceea ce nu sunt convins că o va face, dar dacă procedează aşa nu avem decât o singură soluţie, şi anume suspendarea. Şi ea se va întâmpla, asta o pot spune tuturor, asta o pot garanta şi nu este dubiu în legătură cu acest lucru", a spus Antonescu.

Noul demes de suspendare a președintelui se va baza pe practicile „anticonstituționale” pe care le adoptă șeful statului, potrivit lui Antonesc

"Domnnul Băsescu vorbeşte de parcă ar fi cel puţin Hosni Mubarak înainte de primăvara arabă şi vorbeşte ca un faraon către poporul său şi zice «Aveţi grijă că asta vreau eu, că asta nu vreau eu». Nu ne interesează ce vrea domnul Băsescu", a afirmat Antonescu.