Publicat: 17 Mai, 2013 - 16:18
Share

USL a suferit o ”criză a coabitării”, iar ruperea Uniunii nu mai este doar o invenție a presei, le-ar fi spus preşedintele liberal, Crin Antonescu, joi, colegilor săi din BPN al PNL.

"Am suferit o criză pe care aș numi-o Criza coabitării, în sensul prin care prin numirea lui Kovesi după înțelegerea Ponta și Băsescu și noi având o anumită poziție s-a generat o criză pentru că a fost vorba de o criză. PSD se adâncește în coabitarea cu Băsescu, iar noi credem că drumul trebuie să fie cel dat de programul, de direcția și de spiritul USL”, le-a spus Antonescu membrilor PNL, precum indică înregistrarea publicată PeSurse.ro.

El a acuzat coabitarea dintre președinției și guvern, spunând că stârnește neîncredere.

"Al doilea avantaj este acela că la ordinea zilei și nu mai este doar o invenție de presă – fractura din USL. Acuma, imediat după Paște la inițiativa premierului și având caracterul intim și secret nu vă ascund nimic premierul a propus un lucru pe care l-am salutat cu bucurie și cu care sunt de acord și anume ca să pornim o ofensivă de recâștigare a încrederii și a coerenței USL. I-am spus că este de dorit, că necesită 2-3 lucruri care sunt posibile și legitime – o revenire la un mod care a funcționat de a discuta impreuna deciziile guvernamentale importante, a recalibrării discursurilor în guvern și să nu mai ia el toată imaginea ci să lase și altora pentru a nu exista riscul de a confisca totul și a da impresia că suntem o prezență insignifiantă și a fost de acord”, a mai spus liderul liberal.