Publicat: 30 August, 2013 - 17:56
Share

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, apreciază că primul tur al alegerilor prezidenţiale ar fi o dată potrivită pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei.

"Proiectul de modificare a Constituţiei, cel puţin într-o primă variantă, este complet, a fost finalizat. Avem de luat o decizie tactică. Din punctul nostru de vedere un referendum, în condiţiile deciziei Curţii Constituţionale pe care nu o mai discut, dar care nu a stat în putinţa noastră şi nu stă în putinţa noastră să o schimbăm, este bine-venit atunci când avem şansa ca într-adevăr cetăţenii români să se poată pronunţa, votul său să conteze şi atunci probabil o amânare pe anul viitor. (...) Variantele regionalizării sunt în continuare în discuţie. În ceea ce priveşte data referendumului, în condiţiile hotărârii CCR, hotărâre care nu ne aparţine şi pe care nu o putem influenţa, da primul tur al alegerilor prezidenţiale ar fi o dată potrivită", a declarat Crin Antonescu, după şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL.

Referitor la numărul regiunilor, Antonescu a punctat: "Sunt foarte multe argumente şi pentru opt şi pentru zece şi pentru 12. Nu cred că numărul este esenţial, ci modul în legătură cu care se gândeşte rearanjarea instituţiilor şi funcţionarea lor în aşa fel încât regionalizarea să nu însemne complicarea lucrurilor, ci simplificarea lor", a mai spus Crin Antonescu.