Publicat: 6 Iulie, 2012 - 19:44
Share


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, Vineri, în plenul reunit, că astăzi este una dintre cele mai frumoase zile ale vieţii politice româneşti, pentru că  "ne aflăm în miezul exerciţiului democratic".

"Parlamentul nu e de bună seamă o instanţă juridică, un tribunal, iar hotărârea noastră nu este o sentinţă. În ciuda tensiunii, e una dintre cele mai frumoase zile ale vieţii politice româneşti şi ale celei parlamentare, pentru că azi, reuniţi aici, indiferent de verdict, nu dăm nicio lovitură de stat, nu punem între paranteze nicio literă a Constituţiei, ci ne aflăm în miezul exerciţiului democratic şi parlamentar", a spus liderul PNL.
 
El a arătat că salută faptul că, în principiu, şi preşedintele Băsescu a recunoscut acest lucru, performanţă la care membrii PDL nu au ajuns nici până azi.
 
Potrivit lui Antonescu, s-a ajuns la suspendarea preşedintelui după ce, ani de zile, şeful statului "a suspendat de fapt Constituţia şi spiritul legii fundamentale".
 
"Nu e vorba de faptul că Traian Băsescu şi numeroasa sa camarilă politică şi de altă natură au transformat ilegal şi neconstituţional România într-un regim prezidenţial de facto", a mai apreciat Antonescu, adăugând că acesta poate fi încă un regim demcratic.
 
Antonescu l-a acuzat pe Băsescu că a încercat mereu să "transforme România, din punct de vedere politic, într-un regim unipersonal şi discreţionar".