25 septembrie 2022

Antrenament al jandarmilor montani

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 02-05 august, jandarmii maramureşeni alături de colegi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Suceava şi Bistriţa-Năsăud, instructori de la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi nu în ultimul rând, personal din cardul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. au desfăşurat un antrenament referitor la activităţile de căutare şi salvare a persoanelor a căror viaţă este pusă în pericol în mediul montan.

Tema acestui antrenament comun a fost coordonarea şi executarea activităţilor specifice căutării şi salvării persoanelor rătăcite la sol şi din aer, în zone montane, greu accesibile / inaccesibile la sol, evacuarea persoanelor la cea mai apropiată unitate medicală cu suport aerian din partea Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I.

Scopul antrenamentului fiind pregătirea comună a personalului din structurile cu atribuţii în domeniul montan în vederea asigurării creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor/turiştilor în zona montană şi îmbunătăţirea capacităţii de răspuns la evenimentele sesizate prin S.N.U.A.U. 112 provenite din zonele montane greu accesibile.

Misiunea de salvare, îndeplinită cu succes, toate persoanele au fost găsite nevătămate, acestea fiind transportate cu elicopterul într-o zonă sigură de la poalele Munţilor Tibleş.