16 octombrie 2021

Antrenamente cu un campion internaţional. Momentul anului în sporturile cu rachetă, la Timişoara

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vicecampionul mondial (B) la padel Dante Luchetti, multiplu campion internaţional susţine la Timişoara, timp de trei zile de antrenamente, pentru cei dornici să cunoască, să înveţe sau să se perfecţioneze în padel.

Relativ nou la nivel mondial, derivat din tenis, padelul este un sport de socializare care se joacă la dublu, folosind rachete de forma celor de tenis, însă fără corzi. Terenul de joc e înconjurat de pereţi din sticlă şi pasele pot fi preluate inclusiv din mingile care lovesc aceşti pereţi.

Singura bază sportivă din vestul României cu terenuri profesioniste dotate după standardele World Padel Tour Padel Center Timişoara promovează acest sport nou şi dinamic. Clubul sportiv a facilitat întâlniri cu profesionişti ai padelului, pentru pasionaţi şi pentru cei care şi-au propus să descopere o activitate sportivă nouă şi interesantă.

În acest sfârşit de săptămână, între 24 şi 26 septembrie 2021, la invitaţia Padel Center Timişoara va fi prezent aici Dante Luchetti, un sportiv cu un CV impresionant, care şi-a pus în palmares, pe lângă multiple titluri de campion naţional şi regional, inclusiv titlul de vicecampion mondial (B) – 2004, Argentina. El a fost jucătorul numărul 1 la padel în Italia, a ocupat locul 17 la nivel mondial (FIP) şi locul 18 în Spania. A câştigat numeroase competiţii internaţionale şi a participat, alături de echipa naţională de padel a Italiei, la competiţii mondiale şi europene.

Dante Luchetti are 30 de ani experienţă în padel, atât ca jucător profesionist cât şi ca antrenor. El este consacrat în lume ca un inovator în tehnica de joc a acestui sport.

Dante Luchetti va susţine sesiuni de antrenamente la care sunt aşteptaţi iubitorii de sport care doresc să descopere o disciplină nouă, dar şi jucătorii dornici să se perfecţioneze.

Orginar din Argentina şi stabilit în Italia, Dante Luchetti este considerat unul dintre cei mai buni antrenori de padel din lume. A dezvoltat o metodă inovativă de joc şi antrenează campionii padelului de pe tot globul (cea mai recentă întâlnire a sa fiind cu jucătorul de padel Augustin Tapia, numărul 5 mondial). Miza lui e să facă cunoscut padelul în cât mai multe ţări, de aceea antrenează peste tot în lume, iar acum ajunge pentru prima dată în România. ‘Obiectivul meu este să duc şi să dezvolt padelul în cât mai multe ţări. Padelul este un sport mai uşor decât tenisul, este un sport distractiv. De aceea susţin cursuri de pregătire în Grecia, Italia, Belgia, Suedia, Franţa, etc. Lucrez la o metodă inovativă de joc; care promovează un concept de padel modern şi inovator’, declară Dante Luchetti.

El punctează că padelul e un sport ideal a fi practicat atât de femei cât şi de bărbaţi, dar şi de adolescenţi. Pe durata acestor zile, Dante Luchetti va susţine antrenamente speciale cu liceenii din Timişoara care doresc să se iniţieze în vederea participării la Cupa liceelor @padelcenter, competiţie iniţiată de Inspectoratul şcolar al Judeţului Timiş, împreună cu baza sportivă menţionată şi ştiri pentru copii.

Timişorenii sunt invitaţi să descopere, alături de Dante Luchetti în zilele de 24, 25 şi 26 septembrie, pasiunea pentru acest nou sport cu racheta. Programările pentru o sesiune cu Dante Luchetti se fac telefonic (0786450073) sau pe reţelele sociale ale bazei sportive Padel Center Timişoara.

Djokovic, Nadal şi Serena Williams joacă padel

Padelul este, în prezent, sportul cu cea mai rapidă creştere din lume, numărând peste 10 milioane de jucători la nivel mondial. în Spania a depăşit tenisul, devenind al doilea sport ca număr de participanţi, după fotbal.

Marii sportivi ai lumii joacă şi padel. Novak Djokovic, Maria Sharapova, Rafael Nadal şi Serena Williams sunt unii dintre tenismenii care joacă padel. Nadal a deschis propriul club de padel. Şi fotbalişti precum Iker Casillas, Andres Iniesta, Lionel Messi, dar şi brazilianul Ronaldo fac partide de padel în timpul liber. Iker Casillas, de exemplu, a participat, în 2014, în turnee internaţionale de padel şi chiar a inaugurat, pentru fundaţia sa, un teren de padel ce îi poartă numele.

Gerard Piqué, Martina Hingis, Francesco Totti, Zlatan Ibrahimovic sunt alţi sportivi care practică padelul. Regizorul serialului Vlad şi al filmului Miami Bici, Jesus del Cerro, este şi el un mare fan al padelului.

Padelul s-a ‘născut’ în 1969

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din iniţiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Totul a pornit din dorinţa afaceristului de a-şi proteja terenul de tenis de vegetaţia care îi invada curtea. Drept pentru care a ridicat pereţi în jurul acestuia. Realitatea e că pereţii o ajutau însă mai ales pe soţia lui, să nu mai scape mingile în decor, când juca.

Un prieten al lui Corcuera a găsit conceptul cu pereţi care înconjoară un teren de tenis nu doar surprinzător, ci şi foarte interesant. I-a plăcut mai ales posibilitatea de a prelua în continuare mingile care loveau pereţii, fără să se oprească jocul. Astfel, el a dezvoltat ideea. A creat un teren oficial, cu pereţi de sticlă, reguli de joc clare, care se aplică şi în prezent.

Noul sport a primit propriul nume, padel, şi a fost ‘exportat’ în Spania. Aici a devenit aproape imediat o adevărată obsesie naţională, apoi a cucerit ţară după ţară. În prezent sunt peste 10 milioane de jucători de padel în întreaga lume.

Studii medicale au demonstrat că acest sport este benefic atât pentru sănătatea fizică cât şi cea mentală a practicanţilor. Într-o partidă de padel se consumă aproximativ 600 de calorii, iar în plus, acest sport reduce riscul de a suferi de o boală cardiacă cu până la 56%. Totodată, ajută la dezvoltarea mobilităţii, a echilibrului, vitezei, forţei şi a coordonării.

www.padelcenter.ro

Georgeta Petrovici
georgeta.petrovici@evzgroup.ro