21 mai 2022

Anul Tigrului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Romfilatelia continuă seria tematicilor filatelice dedicate Zodiacului Chinezesc, prin introducerea în circulaţie a emisiunii de mărci poştale Anul Tigrului, care va intra în circulaţie marţi, 1 februarie, 2022.

Emisiunea este alcătuită din două timbre machetate într-o minicoală de 8 timbre cu 8 viniete, un plic „prima zi” şi pentru pasionaţii de maximafilie, 2 cărţi maxime.

Grafica celor două timbre ale emisiunii, cu valorile nominale de 10 Lei, ilustrează simbolul semnului zodiacal Tigrul, în două ipostaze armonizate cu mediul în care animalul real trăieşte (vegetaţie luxuriantă şi apă).

Zodiacul chinezesc a apărut cu peste trei mii de ani în urmă, mai devreme decât astrologia europeană. Conceptul acestui zodiac a devenit un concurent serios pentru sistemul zodiacal din occident în determinarea caracterului oamenilor. Spre deosebire de astrologie, care prezice în funcţie de poziţia soarelui, a stelelor şi planetelor, calendarul chinezesc bazat pe fazele lunare, înscrie în fiecare an al unui ciclu de 12 ani, denumirea unui animal. Se acceptă ideea că fiecare din cele 12 animale ale zodiacului are capacitatea de a înzestra cu anumite calităţi persoana născută în anul respectiv.

Anul 2022 este asociat „Tigrului de Apă”, regăsit în calendarul zodiacal la fiecare 60 de ani. În tradiţia chinezească, acest semn zodiacal este prezentat ca semn al puterii, îndrăznelii şi predilecţiei de a înfăptui lucruri deosebite. După previziunile sale pentru anul 2022, câştigă cel ce acţionează şi riscă.

Previziunile zodiacului chinezesc prezintă anul 2022 ca un an al schimbărilor masive, al ideilor noi şi îndrăzneţe, mai ales ale celor controversate.

Sfatul principal pentru anul 2022 este „Nu-ţi pierde umorul!”.

Emisiunea filatelica va fi disponibilă începând de marţi, 01 februarie 2022, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Biroul Relaţii Publice