Publicat: 8 Iunie, 2015 - 11:23

„MONITORUL DREPTURILOR OMULUI”, publicaţie de analiză socială şi atitudine civică, fondată în 1999, este editată de Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România – recunoscută ca membru consultativ ECOSOC.

„MONITORUL DREPTURILOR OMULUI” există şi, mai ales, rezistă în presa românească, oglindind - număr de număr - situaţia apărării drepturilor omului în România şi oriunde în lume, considerente şi opinii specifice domeniului, pe baza materialelor proprii şi ale celor provenite din agenţiile de presă,  din surse deschise - distribuite în mass-media şi pe platformele de socializare.

Publicaţia tipărită se distribuie gratuit instituţiilor guvernamentale, reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale de profil, membrilor Parlamentului, oficiilor diplomatice acreditate în România, partenerilor din cadrul societăţii civile precum şi persoanelor care execută pedepse în sistemul penitenciar naţional.

Alături de ediţiile tipărite lunar, „Monitorul…” şi suplimentele sale ocazionale apar şi on-line, pe site-ul www.oado.ro.