Publicat: 23 Octombrie, 2016 - 15:18
Share

"Am luat act cu tristețe și revoltă de opiniile Președintelui Klaus Iohannis legate de redefinirea conceptului de familie, opinii care intra în contradicție cu cererile Asociației 'Coaliție pentru Familie' formulate în numele a trei milioane de români care au semnat pentru convocarea unui referendum.'E greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin', spunea, de curând, Președintele României.

Personal consider că tocmai astfel de declarații, precum cea a Președintelui sunt greșite! Evident că românii sunt toleranți, iar cea mai bună demonstrație a acestei toleranțe este tocmai faptul că reprezentantul unei minorități etnice și religioase a fost ales Președintele României. Însă cred că nu este cazul ca, în numele toleranței, românii să fie trași mereu pe sfoară! În urmă cu doi ani, românii au făcut o alegere de care din ce în ce mai mulți par să fie nemulțumiți. Ulterior, 3 milioane de cetățeni ai acestei țări au semnat pentru a se specifica clar, în Constituția României, că familia se formează dintre 'un bărbat și o femeie', așa cum este deja prevăzut în Codul Civil dar și cum se arată în articolul 16 din Declarația Universală a Drepturilor Omului adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite unde este specificat că 'bărbatul și femeia au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie'.

Să nu uităm, de exemplu, că astăzi în Franța există un curent de opinie destul de important care susține că legiferări de acest gen au fost făcute în pripă și că deciziile ar fi trebuit luate în urma unor dezbateri mai ample, cu mai mult calm, rațiune și respectând tradițiile și valorile unei națiuni. Iată alte argumente pentru care cred că opiniile Președintelui României pe această temă sunt greșite căci ele nu respectă, în primul rând, voința unei majorități a românilor dar și tradițiile seculare ale acestui popor. Declarația Președintelui este mai degrabă una care dorește să impună o dorință a unei minorități în fața opoziției unei majorități ceea ce este absolut nedemocratic! În democrație minoritățile se supun deciziilor majorităților!

'Trebuie să revenim la ce se numește toleranță și acceptarea celuilalt' este doar o declarație lipsita de consistenta! Românii sunt toleranți, însă majoritatea covârșitoare dorește să știe ca familia, așa cum a fost ea lăsată pe pământ în mod natural, să fie reglementată și prin prevederi Constituționale. Nu cred că menirea Președintelui României este aceea de a apăra și de a promova interesele unei minorități care, iată, încearcă să impună o stare anormală de lucruri în România.

Nu susțin și nu încurajez astfel de demersuri și cer public Președintelui României ca luările sale de poziție să fie în conformitate cu tradiția majoritară a acestei națiuni și să nu devină avocatul unei minorități care dorește declararea, ca neconstituțional, a articolului 277 alin. 2 si 4 din Codul Civil, care se referă la interzicerea recunoașterii pe teritoriul României a căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în afară granițelor țării. Și solicit acest lucru mai ales ca urmare a faptului că nici o lege din România nu interzice ca astfel de cetățeni să locuiască pe teritoriul României!

Pe de altă parte vreau sa reamintesc faptul că în mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea afirma în cadrul vizitei sale că 'România este Grădina Maicii Domnului', referindu-se, cel mai probabil, și la unitatea de credință a românilor! Cred că un Președinte are obligația să conserve o astfel de unitate și nu să pună umărul de dezbinarea națiunii pe un subiect atât de controversat".

Deputat PSD de Vrancea

Ciprian Nica