Publicat: 5 Martie, 2019 - 10:39

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului reitereaza apelul la inscrieri pentru "Crosul pentru viata", menit sa sprijine femeile abandonate sau abuzate si familiile care trec prin momente dificile. Pentru evenimentul sportiv care va avea loc pe data de 16 martie s-au antrenat, duminica, in Parcul Alexandru Ioan Cuza peste 40 de copii inscrisi in competitie, la sectiunea "Crosul copiilor".

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat: "A fost un antrenament pentru copii, au fost peste 40 de copii si au fost foarte incantati, chiar daca au alergat o distanta mai mica pentru ca ei sunt micuti. S-au bucurat foarte mult dupa ce au fost rasplatiti de noi, voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, cu cateva dulciuri. Ne vom implica activ in acest proiect, asa cum am promis. Vom fi prezenti si la urmatoarele evenimente, daca vor mai fi pana la startul din 16 martie, dar si atunci pe timpul evenimentului vom fi prezenti cu un grup de voluntari care vor sprijini partea organizatorica si, desigur, vom avea un punct de hidratare pe care il vom monta si care va veni in sprijinul tuturor alergatorilor participanti".

 

Tudor Butu, reprezentant al Pegas Triatlon Club, a mentionat: "Am facut o sesiune de incalzire, apoi am simulat startul pe diferite categorii de varsta, astfel incat copiii sa fie obisnuiti cu startul, sa inteleaga cum se desfasoara startul si am facut o recunoastere a traseului, astfel incat si parintii si copiii sa stie zona si directia in traseul pe care vor alerga. Colaborarea cu voluntarii de la la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului este una foarte buna, suntem bucurosi ca si astazi au venit alaturi de noi cu dulciuri pentru copii, lucru deosebit de important".

 

Eliza Maria Clotea, presedintele Asociatiei "Studenti pentru viata", a afirmat: "Copiii au facut cunostinta cu traseul, s-au bucurat sa faca cunostinta si cu voluntarii care au venit sa cunoasca si sa afle cum se vor implica la cros si ne-am bucurat sa pregatim un eveniment de suflet. Colaboarea cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului este una frumoasa si stransa, ne bucuram de fiecare data de sprijinul lor si dedicarea cu care vin atunci cand vor sa se implice intr-o cauza si le suntem foarte recunoscatori".

"Am venit astazi aici ca sa alerg, mie imi place mult sa alerg in parc. Voi alerga cu mami si cu tati la “Crosul pentru viata” ca sa ajutam oamenii", a spus Iosefina, o fetita care s-a inscris la "Crosul copiilor".

O alta concurenta, Sofia- Maria, a completat: "Am 4 ani si noua luni si mi-a placut tare mult antrenamentul de astazi. Sigur ca voi veni sa alerg si pe 16 martie, la cros.

 

"Crosul pentru Viață 2019" este organizat de Asociația "Studenți pentru Viață", ȋn parteneriat cu „Pegas Triatlon Club” și cu susținerea activă a voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi a Asociației Studenților Teologi Ortodocși (ASTO). 

 

Pentru inscrieri intrati aici!
 

Tag-uri Nume: