Publicat: 24 Februarie, 2019 - 12:00
Share

Peste 50 de persoane au participat la primul antrenament oficial al "Crosului pentru Viata 2019"! Temerarii s-au antrenat, sambata, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, din Bucuresti, pe o vreme destul de aspra, mercurul termometrelor indicand valori negative. In sprijinul lor au venit voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, care au amplasat in zona un punct de hidratare necesar pentru refacerea capacitatii fizice a alergatorilor.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a afirmat: "Cu mare bucurie, ne-am alaturat si anul acesta initiativei frumoase a Asociatiei "Studenti pentru viata", o asociatie care se implica activ in sprijinul mamelor aflate in situatii critice, in situatia riscului pierderii unei sarcini, violenta domestica, familii monopatrentale, precum si alte situatii neplacute care necesita ajutor specializat. Si anul acesta vom participa la activitatile desfasurate inaintea acestui eveniment “Crosul pentru viata”. Acum, ne aflam la primul antrenament din acest an, am venit aici cu un grup de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, dar si cu produse necesare refacerii sportivilor dupa efortul depus la antrenament. Am amplasat un mic punct de hidratare. Vom participa si la evenimentul din 16 martie, cand vom veni cu un grup de voluntari si produse pentru sportivi. Ne-am alaturat acestei activitati pentru ca ne dorim sa ne implicam activ in toate problemele cu care se confrunta societatea in ziua de azi. De altfel, noi, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, desfasuram foarte multe actiuni care vin in sprijinul persoanelor aflate in dificultate, de aceea ne-am si alaturat acestui eveniment".

 

"Crosul pentru Viață 2019" este organizat de Asociația "Studenți pentru Viață", ȋn parteneriat cu „Pegas Triatlon Club” și cu susținerea activă a voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi a Asociației Studenților Teologi Ortodocși (ASTO). 

Tudor Butu, reprezentant al asociatiei Pegas Triatlon Club, a specificat: "Este un antrenament de pregatire, dar formatul acesta te introduce in atmosfera de competitie. Colaborarea cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului este una foarte buna si ne bucuram foarte mult de sustinerea pe care o primim din partea lor. De asemenea, ne bucuram de sustinerea voluntarilor si in ceea ce priveste promovarea, dar si sustinerea la momentul organizarii concursului, voluntarii fiind prezenti pe traseul pe care vor alerga concurentii pentru supraveghere. Un concurs are nevoie de oameni care sa se implice, chiar si in directionarea participantilor pe traseu. Voluntarii ne vor sprijini si cu produse care sunt binevenite, ca si astazi, de atfel, cand am avut acest punct de hidratare. Vom avea si atunci un punct la final, la sosire, unde toti concurentii se vor bucura de produsele oferite de voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Acest proiect are o finalitate precisa si anume sustinerea cauzelor, actiunilor si a proiectelor desfasurate de Centrul de consiliere pentru parinti Sfanta Alexandra imparateasa si anume, sustinerea femeilor si familiilor in situatii de criza, in situatie de criza de sarcina, in situatii dificile in timpul sarcinii si in familie. Ne intereseaza transmiterea acestui mesaj, transmiterea gandului ca exista sustinere, exista posibilitati de rezolvare a problemelor in care oamenii pot sa ajunga si exista oameni specializati care pot sa ii ajute. De aceea, fiecare concurs care are in spate o cauza concreta este foarte binevenit".

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului fac apel la inscrieri pentru acest eveniment sportiv organizat in scop caritabil, inscrierile putand fi facute pe siteul http://www.crosulpentruviata.ro, pana pe data de 10 martie, inculsiv.

 


 

Tag-uri Nume: