Publicat: 4 Februarie, 2018 - 14:21

Au început înscrierile pentru semimaratonul "RunForLife", organizat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, cu susținerea asociațiilor Ro Club Maraton și Elite Running. Competiţia are drept scop strângerea fondurilor  necesare achiziţionării aparaturii medicale ce depistează cancerul de col uterin şi sprijinirea copiilor internaţi la Institutul Oncologic Bucuresti prin achiziţionarea materialelor de uz zilnic. Costurile pentru înscriere la eveniment au preţuri diferenţiate, in funcţie de perioadă, cele mai iefitine fiind, în prezent. Doritorii pot profita de preturile scăzute ale kitului de participare pentru a se înscrie cât mai repede! Premiile acordate vor consta în produse oferite de către sponsori. De altfel, la sosire, toţi participanţii vor primi medalii de finisher, iar ulterior vor putea descarca de pe website-ul competiţiei diplome electronice de participare.

 

Competitia va avea loc in ziua de sambata, 10 martie 2018, incepand cu ora 09:00, in Bucureşti, pe aleile din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Aceasta competiţie se adreseaza pasionaţilor de sport si miscare in aer liber, a caror stare de sanatate le permite o alergare pe una din distanţele: Semimaraton RUN for LIFE – 21.1 km; Cursa – 10 km; Cursa – 3.7 km. O persoana eligibila se poate inscrie la una din probele competitiei, completand formularul online de pe site-ul www.runforlife.ro pana pe data de 02.03.2018. Pentru ca inscrierea sa fie validata plata trebuie facuta pana pe 05.03.2018. 

 

Evenimentul isi propune sa mobilizeze un numar de 400 de participanti la cursele de 3,5 km, 10 km si semimaraton. Aceasta actiune caritabila este o pledoarie pentru viata, pentru sanatate, pentru solidaritate umana si pentru lupta impotriva maladiei secolului XXI, cancerul.  Anual, in intreaga lume se inregistreaza sapte milioane noi de cancer si se estimeaza ca decesele provocate de cancer vor deveni principala cauza de deces in tarile industrializate, incidenta si prevalenta acestei afectiuni fiind in crestere.

 

In Romania, cancerul de col uterin este prima cauza de mortalitate in cazul femeilor tinere de 15-45 ani. Desi, aceasta forma de cancer poate fi prevenita si diagnosticata precoce prin vizite regulate la medical ginecolog si efectuarea o data la trei ani a testului Babes-Papanicolau, in fiecare an, 4000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin si peste 2000 de femei mor anual din cauza acestei boli. Cancerul nu doare, insa vestea ca ai cancer este foarte dureroasa. Este dureros sa afle ca viata asa cum o stiau nu mai poate fi la fel, ca feminitatea le este pusa in pericol, ca poate nu mai pot fi aceleasi sotii si mame bune. De altfel, salvarea vietilor umane prin despistarea precoce a maladiei este scopul suprem al Campaniei de "Preventie si Diagnosticare a Cancerului de Col Uterin" care, in baza unui protocol de colaborare intre Patriarhia Romana si Institutul Oncologic Fundeni, a debutat la inceputul acestui an.

CEI CARE VOR SA SPRIJINE CAUZA UMANITARA SE POT INSCRIE ACCESAND LINK-UL AICI.
 

Localizare: 

Geolocation is 44.4310595, 26.15281219999997

Tag-uri Nume: