Publicat: 16 Iulie, 2020 - 14:45
Share

Administrația Națională Apele Române (ANAR) a anunțat că în trei ani alte 11 sectoare de plaje de pe malul Mării Negre vor fi reabilitate și redate turismului.

Potrivit unui comunicat al ANAR, cele 11 sectoare de plaje vor fi redate turismului ca urmare a aplicării proiectului „Reducerea eroziunii costiere”.

„În urma implementării lucrărilor de protecție a eroziunii costiere, încă 11 sectoare de plaje vor fi reabilitate și redate turiștilor, respectiv stăvilarele Edighiol/Periboina, plajele (Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie- în etapa I) și plajele (Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia– Venus- Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai- în etapa II)”, a anunțat ANAR.

Lucrările urmează să fie finalizate până în 2023.

„Am încredere în echipa de profesioniști care derulează proiectul. De aceea, sunt convins că lucrările prevăzute în contractul de finanțare vor fi finalizate până la data de 30 decembrie 2023”, a declarat Ervin Molnar, directorul general al ANAR.

În acest fel, reprezentanții Administrației susțin că locuitorii din zona litoralului vor fi protejaţi de riscul de inundații,, iar turiştii se vor putea bucura de o plajă largă şi modernă.