Publicat: 23 August, 2017 - 13:55
Share

Consiliul Național al Federației Cultură și Mass-Media FAIR MediaSind, singura organizație reprezentativă din acest sector, reunit în perioada 22 — 23 august 2017, a hotărât, cu unanimitate de voturi, să declanșeze acțiuni de protest pe plan intern și internațional, în cazul în care Guvernul va da curs proiectului Ministerului Dialogului Social de reorganizare a sectoarelor de activitate. Delegații prezenți atrag atenția autorităților statului că majorarea numărului sectoarelor de activitate de la 22 la 104, precum și desființarea sectorului cultură și mass-media, vor crea mari probleme în aceste domenii de activitate, făcând imposibilă negocierea de contracte colective de muncă, iar drepturile angajaților vor fi grav afectate.

Consiliul Național, constatând lipsa de disponibilitate pentru dialog a ministrului culturii, Lucian Romașcanu, care face imposibilă negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector cultură și mass-media, a hotărât inițierea procedurilor legale pentru declanșarea conflictului de muncă. Federația FAIR-MediaSind, împreună cu organizațiile internaționale la care este afiliată, va apela la toate mijloacele pe care le are la dispoziție, inclusiv la justiție, pentru apărarea drepturile angajaților din acest important sector de activitate.

Având în vedere situația conflictuală creată în Societatea Română de Radiodifuziune, prin amestecul directorului general interimar, Georgică Severin, în activitatea sindicatelor, Consiliul Național solicită Parlamentului să intervină de urgență pentru a asigura cadrul legal al garantării drepturilor salariaților.

Consiliul Național consideră că adoptarea, în regim de urgență, a noii legi de organizare și funcționare a SRR, este singura soluție care poate conduce la normalizarea situației acestei importante instituții. Radioul Public are nevoie de o conducere profesionistă, capabilă să reziste oricăror ingerințe politice.