7 iulie 2022

Apelul Spitalului Clinic de Psihiatrie Sibiu de a redirecţiona 3,5% din impozitul pe venit către Asociaţia Spitalului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Având în vedere vremurile şi condiţiile de trai actuale, psihiatria, care are drept scop menţinerea sănătăţii mintale, ar trebui să beneficieze de mai multă atenţie şi susţinere din partea societăţii. Astfel, toţi cei care doresc să ofere un sprijin financiar şi să contribuie la dezvoltarea proiectelor iniţiate de Asociaţia Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu pot face acest lucru prin redirecţionarea sumei de 3,5% din impozitul pe venit către asociaţie.

Cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5 % din impozitul anual datorat se găseşte atât pe site-ul spitalului, la secţiunea Donează 3,5%: http://www.medicina-psihiatrie.ro/wp-content/uploads/2022/01/Formular-230_OPANAF_2021.pdf, cât şi pe pagina de Facebook a instituţiei: https://www.facebook.com/psih.dr.ghpreda.sibiu.

„De asemenea, cererea poate fi ridicată, în format fizic, de sediul unităţii, strada Dr. Dumitru Bagdazar, nr.12. Cererile completate se vor transmite până în data de 15 aprilie 2022, la adresa de email: jurist@medicina-psihiatrie.ro sau la sediul instituţiei.

„Asociaţia Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, a fost constituită în anul 2010 şi îşi desfăşoară activitatea în beneficiul public. Scopul acestei asociaţii este unul caritabil prin care se urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de îngrijire şi a calităţii vieţii pentru pacienţii care suferă de tulburări psihice, atât pe durata spitalizării, cât şi în procesul de reabilitare psiho-socială.

Totodată, acţiunile asociaţiei sunt axate şi pe formarea şi perfecţionarea profesională a personalului Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, în acest sens fiind achiziţionate aparatură şi echipamente medicale necesare desfăşurării activităţii medicale curente şi de cercetare ştiinţifică medicală.

„Fondurile Asociaţiei Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu sunt folosite pentru a le crea pacienţilor un mediu cât se poate de cald şi prietenos, astfel încât managementul terapeutic să fie completat de terapii alternative care să îl susţină, precum: locul de joacă incluziv, camera de stimulare polisenzorială, basme şi cântece, terapia asistată de animale, cum sunt poneii.

Amintim că, în anul 2015, Asociaţia Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu a contribuit la amenajarea Grădinii Terapeutice din cadrul Spitalului. Acest proiect a fost realizat pentru acoperirea nevoii pacienţilor care suferă de tulburări psihice severe, aflaţi în îngrijire de lungă durată, de a petrece timp în aer liber, într-un mediu sigur şi liniştitor, cu efecte benefice asupra stării de sănătate mentală”, detaliază jur. Florin Neag, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.