26 iunie 2022

Aplicaţia BLINDHub facilitează conectarea persoanelor cu dizabilităţi la oportunităţile din educaţie şi piaţa muncii

The woman works at home and uses a smart phone and a notebook laptop computer. Silhouette of a busy woman. She holds and using phone.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 5 mai, cu prilejul Zilei Europene pentru Viaţă Independentă, Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange fac un pas ferm în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi spre dobândirea unor deprinderi de viaţă independentă prin lansarea aplicaţiei BLINDHub.

Aplicaţia BLINDHub facilitează conectarea persoanelor cu dizabilităţi la oportunităţile din educaţie şi piaţa muncii, reuşind să pună în valoare cererea şi oferta de muncă pentru o categorie de persoane vulnerabile prea puţin valorificată în domeniul ocupării.

Printr-un un simplu click, cele 98.000 de persoane cu deficienţe de vedere pot accesa oferte de muncă şi educaţie la nivel naţional. Beneficiarii îşi vor putea crea, gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV.

Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi. Universităţile au posibilitatea de a invita candidaţi la programe de formare, contribuind la un climat inclusiv. Materialele de tip video CV vor fi realizate cu sprijinul echipei de proiect în cadrul celor două centre BLINDHub din Bucureşti, înfiinţate la sediul Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi în cadrul Universităţii din Bucureşti, căminul Gaudeamus.

Aplicaţia este un rezultat al proiectului BLINDHub, finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 482.000 lei, prin intermediul programului „Lumea prin Culoare şi Sunet”, cel mai mare fond dedicat persoanelor cu deficienţe de vedere / auz din România.

Vă invităm să participaţi la evenimentul de lansare, pentru a afla cum funcţionează aplicaţia mobilă gratuită BLINDHub şi ce oportunităţi concrete oferă persoanelor nevăzătoare, universităţilor şi companiilor înrolate în program.

Când şi unde: 5 mai 2022, între orele 15.00 – 16.30, Grădina Botanică din Bucureşti – peluza Centrului de Educaţie Ecologică.

RSVP: blindhub@anvr.ro până pe data de 4 mai

Evenimentul va fi transmis şi live pe Facebook, pe pagina Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi se organizează cu respectarea măsurilor de protecţie împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Sursa foto: Pixabay