20 septembrie 2021

Apocalyptica – douã concerte în România în 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Trupa Apocalyptica revine în România anul acesta, pe 4 octombrie la Cluj-Napoca și pe 5 octombrie la București (open air), biletele fiind disponibile pe iaBilet.

Apocalyptica se afla pe scena metal inca din 1993, initial fiind o formatie ce aborda muzica Metallica, folosind insa instrumente clasice. Cu toate acestea, treptat formatia a devenit un exponent reprezentativ al stitlului Symphonic Metal, lansand pana in prezent noua albume de studio. Primul a fost celebrul „Plays Metallica by Four Cellos”, in 1996, iar cel mai recent disc este “Cell-0”, lansat pe 10 Ianuarie 2020.

“Cell-0” este primul album dupa “Reflections” (2003) care este in intregime instrumental. In cazul celorlalte albume, Apocalyptica a colaborat cu nume mare ale scenei metal internaționale, printre care Joe Duplantier, Corey Taylor, Cristina Scabbia sau Till Lindemann. În schimb, cel mai recent album aduce o colaborare cu Troy Donockley, multi-instrumentalistul din Nightwish.

Apocalyptica rãmâne una dintre formațiile etalon ale metalului simfonic, fiind una dintre primele trupe care au introdus instrumentele clasice în muzica metal.

Un eveniment BestMusic Live Concerts & METALHEAD powered by ROCK FM