9 august 2022

Aproape 19.000 de bebeluşi bucureşteni au beneficiat în anul 2021 de stimulentul pentru nou- născuţi în valoare de 2.500 de lei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), a acordat în anul 2021 ajutor financiar pentru nou- născuţi în valoare de 9 milioane de euro.

Astfel, 18.427 de noi cetăţeni ai Capitalei au primit din partea municipalităţii suma de 2.500 de lei, pentru un start bun în viaţă.

Dintre bebeluşii care au beneficiat de stimulente, 51% sunt băieţei şi 49% sunt fetiţe.

Mai multe detalii despre acest program găsiţi în linkul următor:

http://www.dgas.ro/stimulente-financiare/stimulent-nou-nascuti/.

De asemenea, tot în cursul anului 2021, aproximativ 2600 de copii au fost sprijiniţi cu hăinuţe şi lucruri necesare bebeluşilor prin programul de donaţii „Bebe de Bucureşti are Hăinuţe”.

Prin acest proiect, hainele colectate în centrele sociale ajung la sediul „Bebe de Bucureşti are Hăinuţe” din Bd. Regina Elisabeta nr.75, unde sunt sortate, igienizate şi apoi donate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 7 ani, care provin din medii defavorizate. Beneficiarii acestui program sunt familiile monoparentale, familiile cu venituri sub 1.000 de lei pe membru şi copiii din centrele rezidenţiale sau de plasament. Comunicat de presă – Primăria Municipiului Bucureşti