Publicat: 14 Martie, 2015 - 13:59
Share

Polițiștii de investigare a criminalității economice au confiscat aproape 200 de kg de carne și preparate din carne, în urma unui control în trafic și la sediul unei societăți comerciale. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 6.000 de lei.

La data de 13 martie a.c., în baza unor informații, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au oprit pentru control, strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Lugoj, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 ani.

În urma controlului, polițiștii au constatat că bărbatul, administratorul unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Lugoj, transporta în autoturism 103 kg de carne, fără a deține documente legale.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de control la sediul societății comerciale, unde au depistat 84 de kg de carne și preparate din carne pentru care nu au putut fi prezentate documente prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 6000 de lei conform H.G. nr. 984/ 2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, iar întreaga cantitate de carne a fost confiscată.

La activitățile de control au participat și reprezentanți ai DSVSA Timiș.

COMPARTIMENTUL RELATII PUBLICEA