10 august 2022

Aproape 361 milioane lei a alocat MDLPA pentru susţinerea asigurării furnizării energiei termice în sezonul rece 2021- 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

360,9 milioane lei au fost alocate, de Ministerul Dezvoltării, către 27 de unităţi administrativ-teritoriale la nivelul cărora funcţionează sisteme centralizate de alimentare cu energie termică, pentru achiziţia de combustibil, gaze naturale sau păcură – anunţă ministrul Cseke Attila.

Dintre localităţile care au beneficiat de aceste alocări, sume importante au primit municipiile Timişoara (67.840.130,52 lei), Constanţa (61.273.377,37 lei), Arad (40.997.859,05 lei) şi Bacău (40.847.232,88 lei).

„Alocarea fondurilor a fost, cu siguranţă, o măsură benefică, prin care ne-am atins obiectivul de a asigura continuitatea furnizării energiei termice, în special pentru populaţie, spitale şi unităţi de învăţământ. Suntem încrezători că autorităţile locale se pregătesc încă de pe acum pentru asigurarea energiei termice în următorul sezon rece, pentru încălzirea locuinţelor şi a instituţiilor” – a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării.

Potrivit Legii bugetului de stat pe anul 2022, MDLPA a avut un buget de 400 milioane lei pentru susţinerea activităţii unităţilor administrativ-teritoriale, în vederea asigurării furnizării energiei termice.

Anexă: Sumele repartizate către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale pentru consumul de gaze naturale, achiziţia de păcură, precum şi pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate în conformitate cu Regulamentul 2016/679/UE privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date (RGPD).

Serviciul Comunicare
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Sura foto UDMR