Publicat: 13 Septembrie, 2013 - 13:45
Nu vor ca instituţia să fie mutată în altă clădire

Aproximativ 40 de profesori de la Colegiul Tehnic de Vest din Timişoara s-au baricadat, vineri dimineaţă, în sediul şcolii, refuzând ca instituţia fie mutată într-o altă clădire, dintr-un cartier mai îndepărtat, primarul şi şeful ISJ discutând cu dascălii pentru a-i convinge accepte mutarea.

Aproximativ 40 de profesori, în frunte cu directorul de la Colegiul Tehnic de Vest din Timişoara, au blocat uşile de la intrarea în sediul şcolii, întrucât nu sunt de acord cu mutarea instituţiei de învăţământ într-o altă clădire, aşa cum a decis Consiliul Local, în 30 iulie.

Astfel, vineri dimineaţă, la sediul colegiului au ajuns mai multe camioane ale societăţii de salubrizare din municipiu, cu care urma să fie mutat mobilierul din şcoală, însă profesorii au baricadat intrările cu scaune şi bănci şi s-au închis în clădire. Profesorii spun că sunt nemulţumiţi de ideea mutării şi că autorităţile locale doresc de mai multă vreme clădirea şcolii, deoarece este bine poziţionată.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, alături de viceprimarul Dan Diaconu şi de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Cornel Petroman, discută, în cancelaria unităţii şcolare, cu dascălii de la Colegiul de Vest, pentru a încearca să îi convingă să accepte mutarea.

Consilierii locali au decis, în şedinta din 30 iulie, să mute Liceul de Arte Plastice în clădirea în care funcţionează acum Colegiul Tehnic de Vest, iar Colegiul Tehnic să fie mutat în clădirea Şcolii Generale nr. 9 de pe Bulevardul Liviu Rebreanu din municipiu, situată într-un cartier mai îndepărtat.