Publicat: 18 Noiembrie, 2019 - 19:39
Share

Peste 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, a anunțat, vineri, Ministerul Muncii și Protecției Sociale de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate conform statisticii Casei Naţionale de Pensii Publice la nivelul lunii septembrie. Dintre acestea, unele ajung şi până la 6 luni de întârziere, iar media întârzierilor este între 1 şi 3 luni", precizează un comunicat difuzat, vineri, de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Comunicatul de vineri intervine după ce, în unele județe, pensionarii au reclamat că au primit mai puțini bani decât acum o lună în momentul în care le-a fost adusă pensia. Drept urmare, au apărut speculații că noul guvern, condus de Ludovic Orban, vrea să reducă pensiile.

Drept răspuns, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a organizat, vineri, o videoconferinţă cu cei 42 de directori executivi ai caselor judeţene de pensii și cu cei ai sectoarelor Municipiului Bucureşti. Ministrul le-a fixat directorilor termenul de prima săptămână a lunii decembrie pentru a recupera aceste întârzieri.

Raportat la numărul de pensionari din fiecare judeţ, cele mai multe dosare întârziate sunt în Sectorul 1, în județul Alba și în județul Gorj.