25 ianuarie 2022

Aproape 6.000 de demonstrații în Italia împotriva restricțiilor sanitare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Măsurile luate de guvernul italian sub pretextul pandemiei au condus la 5.769 manifestații de protest începând din februarie 2020, a anunțat marți ministrul de Interne, Luciana Lamorgese, vorbind în fața Parlamentului.

„Din februarie 2020 până pe 18 octombrie 2021, au existat 5.769 demonstrații în toată Italia pentru a protesta împotriva măsurilor guvernamentale legate de covid”, a spus Lamorgese.

3.668 demonstrații au avut loc anul acesta. Dintre acestea, 1.526 în perioada 22 iulie – 18 octombrie a acestui an și au fost îndreptate împotriva certificatului verde.

Tema principală a discursului ministrului a fost răspunsul forțelor de ordinii la revolte, care au avut loc la Roma pe 9 octombrie, când protestatarii au devastat sediul CGIL (Confederația Generală Italiană a Muncii) și au încercat să ia cu asalt Palatul Chigi, sediul guvernului.

Lamorgese a subliniat că demonstrația a fost foarte eterogenă. Au participat „exponenți ai grupurilor și mișcărilor politice, care aparțin atât dreptei radicale, cât și galaxiei stângii antagonice și componentei anarhice”.
Autor Ciprian Pop