Publicat: 21 Mai, 2015 - 11:13
Share

Aproape 60 de persoane vor fi duse la audieri în urma unor percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la firme şi la persoane suspectate de evaziune, după ce, prin aproximativ 150 de societăţi conduse de opt sirieni, ar fi făcut tranzacţii fictive, producând un prejudiciu de peste patru milioane de euro.

Poliţiştii din judeţul Ilfov fac, joi, 59 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile mai multor firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul construcţiilor, textilelor şi comerţului de legume şi fructe.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - 2015, în circuitul evazionist ar fi fost implicate peste 150 de societăţi comerciale, conduse de 8 cetăţeni sirieni, care ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive în valoare de peste 20.000.000 de euro, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 4.000.000 de euro", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri 57 de persoane, anchetatorii urmând să decidă dacă iau în cazul acestora măsuri preventive.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, cu sprijinul poliţiştilor bucureşteni, sub coordonarea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. Acţiunea este sprijinită de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.