7 iulie 2022

Aproape jumătate din delegaţia României la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing sunt studenţi sau absolvenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov

Distribuie pe rețelele tale sociale:

România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 de 22 de sportivi şi 12 antrenori. Dintre aceştia, 16 sunt studenţi sau absolvenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov – 8 sportivi şi 8 antrenori. Mai mult, Raluca Strămăturaru, unul dintre purtătorii de drapel, este absolventă a Universităţii braşovene.

Din cei 16, majoritatea sunt sau au fost studenţi ai Facultăţii de Educaţie fizică şi sporturi montane. Doar Daniel Cacina, reprezentantul României la sărituri cu schiurile este student la Facultatea de Inginerie electrică şi ştiinţa calculatoarelor, tot în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov.

Sportivii braşoveni vor concura la 5 din cele 7 discipline la care România are reprezentant: sanie, schi alpin, biatlon, sărituri cu schiurile şi patinaj viteză:

Sanie: sportivi – Raluca Strămăturaru (portdrapel), Valentin Creţu, Marian Gîtlan, antrenori – Ioan Apostol, Eugen Radu, team leader – Sorina Ţicu
Bob: antrenor – Iulian Păcioianu
Schi alpin: sportiv – Maria Constantin
Schi fond: antrenor – Daniel Borca
Biatlon: sportiv – George Colţea
Sărituri cu schiurile: sportivi – Daniela Haralambie, Daniel Cacina, antrenori – Florin Spulber, Adrian Comănescu
Patinaj viteză: sportiv – Mihaela Hogaş, antrenor – Bogdan Stănescu

O parte din sportivii braşoveni care se vor alinia la start la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se află la prima participare, în timp ce alţii sunt deja cu experienţă în participarea la cea mai importantă întrecere sportivă din lume. Raluca Strămăturaru este cea mai experimentată. Sportiva se află la a patra participare la Jocurile Olimpice, iar cea mai bună clasare a sa a fost locul 7 la sanie, în 2018, la olimpiada de la Pyeong Chang.

Facultatea de Educaţie fizică şi sporturi montane reprezintă de mult timp una din pepinierele loturilor olimpice ale României pentru sporturile de iarnă.

Facultatea de Educaţie fizică a Universităţii Transilvania din Braşov este singura din ţară care poate pregăti sportivi la discipline precum schi alpin, schi sărituri, schi fond, patinaj sau sanie şi care poate oferi condiţiile necesare de pregătire în sporturile de iarnă.

Jocurile olimpice de iarnă de la Beijing se desfăşoară în perioada 4-20 februarie 2022.

Le ţinem pumnii şi le urăm succes tuturor sportivilor români!

Biroul de comunicare
Universitatea Transilvania din Braşov