12 august 2022

Aproximativ 1.179 de conducători auto au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test

Distribuie pe rețelele tale sociale:

ACŢIUNI PE LINIA CONSUMULUI DE DROGURI/ ALCOOL LA VOLAN

Noaptea trecută, poliţiştii rutieri clujeni, sprijiniţi de poliţişti rutieri ai Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai altor inspectorate de poliţie judeţene din ţară au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe psihoactive la volan.

Astfel, aproximativ 1.179 de conducători auto au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test.

În urma activităţilor, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (sub limita de infracţiune), conducătorilor auto fiindu-le reţinut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 21 de infracţiuni, dintre care 16 la regimul circulaţiei pe drumurile publice, respectiv 13 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive şi 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Exemple semnificative:

Poliţiştii rutieri au depistat un conducător auto pe strada Calea Floreşti din municipiul Cluj-Napoca, care se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.

De asemenea, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.

Un bărbat a fost depistat conducând un autoturism pe strada Calea Floreşti, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i înregistrată o concentraţie de 0,77 mg / l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Sursa foto Pixabay