Publicat: 2 Aprilie, 2019 - 20:20

Aproximativ 100 de studenti de la Academia de Politie au donat sange in cadrul campaniei "Vino Sa Donezi Sange, Salveaza O Viata", derulata de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului si Centrul de Transfuzie Sanguina al MApN, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila".

"Am ales sa donez astazi in calitate de student al Academiei de Politie. Ma bucur ca avem aceasta posibilitate sa donam si cred ca este important ca fiecare dintre noi sa o faca pentru ca sangele unui donator poate salva pana la trei vieti si incurajez pe aceasta cale pe toata lumea, inclusiv din exterior, sa o faca!", a declarat Dorina Colescu, studenta donatoare.

"A fost foarte bine, am avut ceva emotii la inceput, dar pe parcurs am reusit sa le controlez si totul a decurs perfect. Cel mai important lucru este ca voi fi intotdeauna in slujba cetatenilor si acesta este un inceput foarte bun in aceasta directie", Alexandru Mihail Niculescu, un alt student care a donat sange.

"Am ales sa donez pentru ca doresc sa ajut, este o fapta mica cu un impact foarte mare asupra celor care chiar au nevoie de sange", a adaugat Stana George, un alt student donator.

 

Locotenentul colonel Dr. Florea Vladescu, medic sef la Centrul de Transfuzie Sanguina al MApN, a declarat:
"Avem foarte multi studenti, au venit cu mult entuziasm sa doneze. Printre beneficiarii sangelui, pe care il colectam astazi, se afla atat Spitalul Militar, cat si celelalte spitale din Bucuresti. Suntem foarte incantati ca aici exista aceasta dorinta de a ajuta semenii, a ajuta oamenii care sunt in suferinta in spitale si au nevoie de transfuzii de sange. Multumim Patriarhiei Romane pentru aceasta implicare, ne-au sprijinit atat cu voluntari cat si cu produse alimentare pe care le-am folosit pentru a ajuta donatorii sa se recupereze cat mai repede dupa donare. Totodata, ne-au ajutat si in activitatea de a promova donarea de sange in diverse comunitati, atat in mediul studentesc, atat in unitati militare, cat si in institutii private. De asemenea, Patriarhia Romana ne-a ajutat prin sponsorizarea cu echipamente medicale si le multumim inca o data pentru tot ajutorul acordat pana acum".

 

Subcomisarul Mihai Curteanu, instructor de politie-Facultatea de Jandarmi, a mentionat:
"In numele institutiei as dori sa adresez multumiri Patriarhiei Romane pentru faptul ca ofera posibilitatea studentilor sa demonstreze ca dau dovada de spirit de solidaritate si doresc sa ajute oamenii aflati in situatii mai putin fericite. Colaborarea atat astazi, cat si in trecut s-a desfasurat pe baza participarii voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si pe aceasta cale dorim sa le multumim pentru ca fara sprijinul acestora, aceasta activitate nu ar fi avut loc. De fiecare data cand am fost solicitati, studentii s-au implicat activ in actiunile sociale si de ajutorare in care au fost implicati la randul lor voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului".

Danut Pruna, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a donat sange alaturi de studenti si a afirmat: "Sunt foarte bucuros ca m-am aflat astazi printre donatorii Academiei de Politie care, de altfel, au mai donat si in trecut, acum doua saptamani inregistrandu-se 650 de donatori, un numar impresionant! Este o activitate care se desfasoara de cateva ori pe an si acesti oameni, donatorii, ar trebui luati ca exemplu si sa ne inspire pe cat mai multi dintre noi sa donam sange pentru a veni in sprijinul semenilor".

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au asigurat produse alimentare necesare refacerii vitalitatii donatorilor.
"M-am bucurat foarte mult sa fiu alaturi de fiul meu si sa ofer studentilor donatori ceai, cafea, apa, ciocolata si napolitane. Actiunea de astazi m-a emotionat pentru ca mi-a amintit despre anii lucrati alaturi de studentii Academiei Tehnice Militare", a punctat Chirila Pruna, voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului.

Actiunea voluntarilor a fost organizata cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: