Publicat: 27 Februarie, 2015 - 19:21
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând un cetățean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 97 kilograme pește fără a îndeplini condițiile legale.

În data de 27.02.2015, în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în localitatea Lumina din județul Constanța, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în județul Ialomița și condus de cetățeanul român ALEXANDRU M., în vârstă de 59 de ani.

În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 97 kilograme pește din speciile caras, plătică și știucă, depozitată în saci de rafie, pentru care bărbatul în cauză nu a putut prezenta documente justificative.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de pește care a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Bărbatul, domiciliat în localitatea Fetești, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'deținere și transport al peștelui fără documente legale', faptă prevăzută și sancționată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată și aprobată prin Legea 317/2009.

Autoturism Audi cu numere de înmatriculare expirate, descoperit la Hârșova

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competență un autoturism cu numere de înmatriculare expirate, care era condus pe drumurile publice de un cetățean român.

În data de 27.02.2015, în jurul orei 08.45, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în orașul Hârșova, un autoturism marca Audi A4 cu numere de înmatriculare provizorii, condus de ELENA-VERONICA I.M., în vârstă de 39 de ani, domiciliată în județul Constanța.

În urma verificărilor a rezultat faptul că respectivele numere de înmatriculare erau expirate din data de 21.02.2015.

Polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat', faptă prevăzută și sancționată de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent-șef adjunct de poliție

Marius Ovidiu NICULESCU