Publicat: 4 Noiembrie, 2019 - 08:35

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, la frontiera verde, precum şi într-o autoutilitară aparţinând unui cetăţean ucrainean, aproximativ 12.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 02 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu tutun în zona de competenţă.

Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, la ieşirea din localitatea Siret, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, condusă de un cetăţean ucrainean.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă, un spaţiu special amenajat unde au putut fi observate mai multe pachete cu ţigări.

Drept urmare, autoutilitara a fost dusă la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii au rezultat 4.225 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 47.000 de lei.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, autoutilitara folosită la transportul ţigărilor a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, mai multe colete care conţineau 7766 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 86.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tag-uri Institutii: