Publicat: 13 Februarie, 2014 - 14:09
Share
Intr-o singura actiune din 10 judete

Aproape 1.300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, într-o singură zi, în timpul unei acţiuni desfăşurată în zece judeţe din ţară, pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. De asemenea, ca măsură complementară, faţă de 47 de conducători auto s-a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule.
La data de 12 februarie a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au organizat, pe raza judeţelor Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Caraş Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş, o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, pe fondul nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic.

Astfel, peste 310 poliţişti ai structurilor de poliţie rutieră şi transporturi, de la nivel teritorial, au acţionat în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 6 infracţiuni, toate la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 1.275 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 139 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Poliţiştii rutieri au reţinut 47 permise de conducere în vederea suspendării, dintre care 17 pentru nerespectarea normelor legale la trecerea la nivel cu calea ferată, 9 pentru efectuarea manevrei de depăşire pe trecerea la nivel cu calea ferată sau la mai puţin de 50m de aceasta şi 21 pentru alte fapte. Totodată, pentru defecţiuni tehnice minore, poliţiştii au retras 30 de certificate de înmatriculare.