Publicat: 27 Martie, 2018 - 12:45
Share

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, 12.850 pachete cu ţigări, în valoare de peste 129.000 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

Azi dimineaţă, în jurul orei 02.40, la P.T.F. Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Constantin D., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un microbuz marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Bulgaria.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei şi bagajelor.

Astfel, într-un spaţiu special amenajat în podeaua microbuzului, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 2.000 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 2.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, microbuzul în valoare de 18.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

În data de 26 martie a.c., în jurul orei 6.30, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sarasău, judeţul Maramureş, a observat pe malul râului Tisa, trei persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei. Cu această ocazie au fost descoperite 18 colete care conţineau cantitatea de 9.850 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 115.300 lei.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au descoperit în apropierea frontierei de stat, ascunse în vegetaţie, două colete cu ţigări.În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 11.700 lei. Comunicat de presă - IGPF

În ambele cazuri ţigările au fost confiscate, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

VIDEO - aproximativ-13-000-pachete-cu-tigari-confiscate-la-frontiera-de-nord.mp4

 

Tag-uri Nume: