Publicat: 3 Iunie, 2020 - 11:05
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au descoperit trei cetăţeni români care deţineau 140 kilograme de peşte, în perioada de prohibiţie şi fără să deţină documentele legale.

* În data de 02.06.2020, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona localităţii Sălcioara, judeţul Tulcea, pe malul lacului Razim, au oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau trei cetăţeni români.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit 610 m plase de pescuit tip monofilament cu captura de peşte în ele, aproximativ 140 kilograme de peşte din speciile caras şi plătică, precum şi un motor de ambarcaţie.

Astfel, cei trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, care erau în autoturism, nu au putut prezenta documentele de provenienţă pentru peşte deţinut, declarând că l-au pescuit cu plasele monofilament.

În cauză, cantitatea de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit în perioada de prohibiţie şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală, precum şi deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte. Comunicat de presă - Garda de Coastă

Tag-uri Institutii: