22 octombrie 2021

Aproximativ 16.000 de pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de 15.970 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 187.000 lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au declanşat, în data de 03.06.2021, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 02.40, colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, judeţul Suceava, mai multe persoane, care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru interceptarea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reţinerea persoanelor respective, lucrătorii noştri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertival, cu respectarea prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit, trecând pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

La faţa locului au fost descoperite douăzeci şi două de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.970 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 187.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-aproximativ-16000-de-pachete-cu-tigari-confiscate-la-frontiera-de-nord-24063.html