Publicat: 3 Iulie, 2020 - 13:11
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat două acţiuni pe linia combaterii contrabandei, ocazie cu care au confiscat aproximativ 17.500 pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 204.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Două maşini în valoare de 29.000 lei folosite în activitatea
infracţională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 3 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.00, colegii noştri aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, pe direcţia localităţii Sarasău, la aproximativ 300 metri de râul Tisa un microbuz oprit. Pe măsură ce se apropiau de acesta, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane în apropierea maşinii, care aveau asupra lor colete voluminoase.

Imediat, colegii noştri au somat legal persoanele, prin voce, însă în momentul în care acestea au observat oamenii legii, au abandonat coletele şi au trecut înot, prin râul Tisa, din România în Ucraina. Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre acest eveniment în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite patru colete cu ţigări în interiorul microbuzului, care avea plăcuţe de înmatriculare specifice Franţei şi alte 16 colete în apropierea acestuia. Mijlocul de transport şi ţigările au fost transportate la sediul STPF Maramureş pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.990 pachete cu ţigări, provenite din Belarus, în valoare de 175.383 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de 24.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În data de 2 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră a observat două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre un autoturism de teren care staţiona în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Lupcina.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea bărbaţilor, iar în momentul în care aceştia au observat oamenii legii, au fugit spre teritoriul ucrainean, abandonând
coletele şi autoturismul. Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La faţa locului au fost descoperite două colete cu ţigări şi un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, care au fost transportate la sediul sectorului.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.490 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 29.133 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Tag-uri Institutii: