Publicat: 12 Ianuarie, 2016 - 14:29
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în municipiul Tulcea un cetățean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 188 kilograme pește în stare proaspătă fără documente legale.

În data de 11.01.2016, în jurul orei 17.20, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea — Garda de Coastă a oprit pentru control, pe raza municipiului Tulcea, un autoturism marca Volkswagen Passat condus de cetățeanul român S.C., în vârstă de 51 de ani, domiciliat în județul Tulcea.

În urma verificării autoturismului a fost descoperită cantitatea de 188 kilograme de pește în stare proaspătă din speciile caras și știucă.

Bărbatul în cauză nu a putut prezenta documente legale de proveniență și transport a peștelui, astfel încât polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de pește, care a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.

În cauză polițiștii de frontieră fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de, deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui', faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată și aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Subinspector de poliție

Alexandru ION