31 ianuarie 2023

Aproximativ 23.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi lucrători de la alte structuri vor fi mobilizaţi în minivacanța de Ziua Unirii Principatelor Române

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Aproximativ 23.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători de la alte structuri vor fi mobilizaţi, la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor grave pe timpul minivacanţei prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„La nivel MAI au fost dispuse o serie de măsuri pentru protejarea cetăţenilor şi prevenirea evenimentelor grave pe timpul minivacanţei prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române. Conducerea ministerului a dispus ca începând de astăzi (vineri – n.r.) să fie asigurată o prezenţă sporită a efectivelor în stradă, pentru a descuraja comiterea de fapte nelegale şi pentru a asigura intervenţia rapidă în cazul unor situaţii de risc pentru cetăţeni, precum şi fluenţa traficului rutier. Aproximativ 23.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi lucrători de la alte structuri vor fi mobilizaţi, la nivel naţional, în următoarele zile… Efectivele MAI vor acorda atenţie suplimentară zonelor aglomerate, precum staţiunile turistice şi locurile unde vor fi organizate evenimente publice. Conform estimărilor, vor avea loc peste 130 de manifestări, la care vor participa aproximativ 90.000 de persoane. Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, cele mai importante evenimente, din punct de vedere al numărului de participanţi, vor fi organizate în municipiul Iaşi şi municipiul Focşani, cu câte 5.000 de participanţi”, a declarat Monica Dajbog la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa foto MAI