Publicat: 14 Mai, 2020 - 11:55
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 2.980 pachete cu ţigări, în valoare de 34.866 lei. În urma acţiunii, un cetăţean ucrainean, implicat în activitatea de contrabandă, a fost reţinut de către autorităţile de frontieră din ţara vecină.

Miercuri, 13 mai a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, spre interior, trei persoane care transportau mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, dar nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit. Persoanele au abandonat coletele şi s-au întors pe teritoriul statului vecin.

Au fost informate despre eveniment autorităţile ucrainene, care în scurt timp ne-au informat că au reţinut pe direcţia respectivă, în apropierea frontierei, un cetăţean ucrainean îmbrăcat în costum de neopren.

În zona respectivă, au fost descoperite şase colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.980 pachete cu ţigări, de provenienţă Belarus.

Ţigările, în valoare de aproximativ 34.866 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Tag-uri Institutii: