Publicat: 2 Mai, 2018 - 12:05
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, în urma unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, două autoturisme de teren în care se aflau aproximativ 31.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 362.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme în valoare de 6.000 lei fiecare, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 01 mai a.c., la nivelul S.T.P.F. Suceava - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră au identificat pe un drum forestier de pe raza localităţii Straja, două autoturisme de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestora, moment în care şoferii mijloacelor de transport au încercat să se sustragă de la control, schimbând direcţia de deplasare.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, dar persoanele în cauză nu s-au supus, fapt pentru care a fost tras, conform prevederilor legale, un foc de avertisment în plan vertical. În acel moment, cei doi conducători auto au sărit din maşinile aflate în mers şi au fugit în pădure.

În urma verificării autoturismelor, s-a constatat că în acestea se aflau colete cu ţigări de contrabandă, fapt pentru care au fost duse la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 30.975 pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 362.198 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme înmatriculate în Marea Britanie şi Bulgaria, în valoare de 6.000 lei fiecare, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.
VIDEO
aproximativ-31-000-pachete-cu-tigari-de-contrabanda-2c-confiscate-la-frontiera-de-nord-a-romaniei.mp4 
Link articol:
https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-aproximativ-310...

Tag-uri Institutii: