Publicat: 21 Iulie, 2020 - 12:59
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, aproximativ 34.000 pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară. Ţigările, în valoare totală de aproximativ 379.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, la fel şi maşinile folosite în activitatea infracţională. O persoană a fost amendată cu 10.000 de lei, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Luni, 20 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au desfăşurat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun. În jurul orei 04.00, colegii noştri au descoperit, pe raza localităţii Brodina, la aproximativ 5 kilometri de linia de frontieră spre interior, un autoturism marca Audi A6, fără plăcuţe de înmatriculare, abandonat. În maşină puteau fi observate colete voluminoase, specifice baxurilor cu ţigări de contrabandă.

În continuarea cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit, în garajul unei case aflate în construcţie, o altă maşină - marca Mitsubishi - cu numere de înmatriculare de Marea Britanie, plină cu colete cu ţigări.

Cele două maşini au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 31.486 pachete cu ţigări, de diferite mărci şi provenienţă - 10.400 pachete în autoturismul Audi A6 şi 20.996 pachete cu ţigări în Mitsubishi. Ţigările, în valoare totală de 368.386 lei, şi maşinile, ambele în valoare de 10.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul serviciului până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi identificare a tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Un alt eveniment pe linia combaterii contrabandei şi traficului cu produse din tutun a fost înregistrat tot luni, 20 iulie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare.

Astfel, în jurul orei 15.30, pe sensul de intrare în România s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean ucrainean, în vârstă de 33 de ani. Acesta conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciunea că în maşină s-ar afla bunuri nedeclarate, colegii noştri, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost găsită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la control, într-un loc special amenajat în plafonul autovehiculului, cantitatea de 2.313 pachete cu ţigări, de provenienţă extracomunitară, în valoare de 10.409 lei.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, la fel şi maşina, în valoare de 27.000 de lei.

Tag-uri Institutii: