Publicat: 15 Decembrie, 2017 - 20:22

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, împreună cu inspectori vamali, au descoperit aproximativ 35.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care şoferul unui microbuz a încercat să le introducă ilegal în România ascunse în roata de rezervă şi sub scutul mijlocului de transport pe care îl conducea.

În ziua de 14 decembrie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un microbuz înmatriculat în R. Moldova, Evghenii S., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 27 ani.

În baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul inspectorilor vamali pentru efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit ascunse în roata de rezervă şi sub scutul microbuzului, cantitatea de totală de 34.960 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 8.041 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 7.500 lei, precum şi indisponibilizarea autovehiculului până la plata amenzii.

Tânăr cu permis de conducere italian fals, depistat de poliţiştii de frontieră
Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român aflat la volanul unui autoturism care a prezentat la control un permis de conducere fals.

În data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 07.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni-I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Poşta Elan, judeţul Vaslui, o autoutilitară marca Dacia 1307, condusă de vasluianul B.C., în vârstă de 25 de ani.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor italiene.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la control, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals total.

În urma verificărilor efectuate s-a concluzionat că tânărul nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:
Inspector principal de poliţie MIRICĂ IRINA
 

Tag-uri Nume: