Publicat: 22 Martie, 2017 - 18:58
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei desfășurate la frontiera de nord, aproximativ 4.000 pachete cu țigări, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

* Azi noapte, 22 martie a.c., în jurul orei 05.00 în PTF Siret, s-a prezentat pentru a intra în țară numitul I. H., cetățean bulgar, în vârstă de 57 ani, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bara spate și boxa audio, cantitatea de 406 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

* Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului au declanșat, în data de 22 martie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 2.00, lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul țării transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților, iar în momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră au abandonat mașina și coletele și s-au pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei fiind astfel descoperite 7 colete care conțineau țigări.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.490 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 32.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.Comunicat de presă - ITPF Sighetu Marmației