13 august 2022

Aproximativ 450 de donatori în cele patru zile ale campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Aproximativ 450 de clujeni au răspuns apelului lansat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) şi au donat sânge în cadrul campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!”.

Ajunsă la cea de-a noua ediţie, campania s-a derulat timp de 4 zile, în perioada 23-26 mai 2022, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr.18), timp în care donatorii au fost îndrumaţi şi informaţi constant de studenţii voluntari din cadrul UBB, prezenţi zilnic la Centrul de Transfuzie Cluj.

„Donăm împreună, UBB dă startul!” este o campanie adresată întregii comunităţi clujene şi se doreşte a fi mult mai mult decât o simplă campanie de donare. Ceea ce încercăm cu ocazia fiecărei ediţii, dar şi între campaniile punctuale de donare este informarea şi educarea pe tema importanţei donării de sânge. UBB este parte activă a comunităţii, iar una dintre misiunile esenţiale ale unei universităţi este aceea de a genera comportamente şi atitudini la nivelul societăţii”, afirmă reprezentanţii UBB.

În cadrul primelor ediţii ale campaniei organizate de UBB, au donat peste 3.000 de persoane, sângele unui donator putând salva 3 vieţi.

Campania a fost organizată cu sprijinul Marty Restaurants şi La Casa.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB