Publicat: 27 Ianuarie, 2020 - 11:58
Share

În perioada 24-26.01.2020, prin punctele de trecere a frontierei au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 470.000 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 225.000 pe cel de ieşire din ţară şi 245.000 mijloace de transport, dintre care peste 123.000 pe sensul de ieşire din ţară.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

De asemenea, în perioada minivacanţei, în urma misiunilor desfăşurate în zona de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 130 de fapte ilegale, din care 70 infracţiuni şi 60 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracţiunile contrabandă şi fraudă vamală, precum şi de fals şi uz de fals. Au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de aproximativ 27.500 lei.

De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.800.000 lei.
În aceste zile, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 58 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil.

Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 31 cetăţeni români din diferite motive legale.
 

Tag-uri Institutii: