3 iulie 2022

Aproximativ 50 de tone deşeuri din şpan metalic, transportate din Bulgaria, oprite la PTF Călăraşi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi alături de comisari ai Gărzii de Mediu Călăraşi nu au permis intrarea pe teritoriul României a două ansambluri rutiere care transportau aproximativ 50 de tone deşeuri din şpan metalic. Acestea erau încărcate din Bulgaria şi destinate unor societăţi din ţara noastră.

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unor ansambluri rutiere, conduse de către doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 39 de ani, respectiv 48 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din şpan metalic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea celor două transporturi, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călăraşi.

În urma verificărilor, s-a constatat că în cele două mijloace de transport se afla cantitatea totală de 49.730 kilograme deşeuri din şpan metalic, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unor societăţi comerciale de pe teritoriul României.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, autorităţile au constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecinţă, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru ambele mijloace de transport, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/giurgiu/i-aproximativ-50-de-tone-deseuri-din-span-metalic-transportate-din-bulgaria-oprite-la-ptf-calarasi-29444.html
Sursa foto – Poliţia de Frontieră Română